ANNONS

M-politiker i Sollentuna avgår

Edvin Alam (m) avgår från samtliga förtroendeuppdrag inom politiken i Sollentuna. Nyss skrev han en debattartikel där han kritiserade sin tidigare ståndpunkt om invandring.
Edvin Alam (m) avgår från samtliga förtroendeuppdrag inom politiken i Sollentuna. Nyss skrev han en debattartikel där han kritiserade sin tidigare ståndpunkt om invandring.
Edvin Alam (M) avgår med omedelbar verkan från sina politiska uppdrag i Sollentuna. På egen begäran, enligt ett pressmeddelande från kommunen.
ANNONS

Edvin Alam (M) jobbar med digital kommunikation för Moderaterna. Förutom detta så har han haft fler politiska förtroendeuppdrag i Sollentuna kommun.

I dag avgick han från samtliga: som förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige i Sollentuna kommun. Detta med omedelbar verkan.

Edvin Alam (m), förtroendevald politiker i Sollentuna.

Edvin Alam (m)

Kommunen skickade ut ett pressmeddelande om beslutet.
”Edvin Alam (M) har idag på egen begäran avsagt sig sitt uppdrag som 1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna med omedelbar verkan och tar även time out från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige på obestämd tid”.

Så sent som för sex dagar sedan skrev Edvin Alam en debattartikel som publicerades i Nyheter 24 med rubriken Moderat: Jag hade fel om invandring – vi kan inte släppa in alla där han kritiserade sin tidigare hållning i migrationsfrågor.

Dagen efter sparkades Delmon Haffo efter att ett videoklipp snappats upp av DN där socialförsäkringsministern Agneta Strandhäll (S) kallades för ”hora”. Sedan dess har det spekulerats vilka som skrattade i bakgrunden åt Haffos påhopp. Moderaternas kommunikations- och analyschef Per Nilsson har lämnat sin post och nu avgår Edvin Alam. Men Mitt i kan inte bekräfta att hans avgång har att göra med att två av hans närmaste kollegor slutat.

Läs mer om hora-skandalen:

Sparkad Haffo ber om ursäkt efter skandal

Framtidsnamnet Haffo lämnar alla uppdrag

ANNONS

Flera får gå efter hora-skandal

 

 

ANNONS