Politikerlöftet: ”Lovar isbada i Grisslinge”

Här, vid Grisslinge havsbad, lovar MP:s Filip Joelsson, att bada redan i mars.
Här, vid Grisslinge havsbad, lovar MP:s Filip Joelsson, att bada redan i mars.
På lördagens Earth Hour uppmanas vi alla att släcka lampan. I Värmdö går Miljöpartiet ett steg längre och lovar att bada i Grissslinge innan månadens slut - om Värmdöborna är beredda att satsa på klimatet.

På lördag den 24 mars mellan 20.30 och 21.30 är det dags för Earth Hour, timmen då vi släcker ner ljuset för miljöns skull. 

Privatpersoner, företag, organisationer och kommuner uppmanas av Världsnaturfonen WWF att släcka lampan för att värna jorden och tänka på hur våra livsstilar lämnar avtryck på planeten.

Lovar dopp i havet

I Värmdö vill Miljöpartiet utmana kommuninvånarna att dra sitt strå till klimatstacken och lovar att om Värmdöbo är beredda att bidra till ett bättre klimat så kommer partiets två språkrör att bada vid Grisslinge havsbad innan månadens slut.

Hanna Thorell, MP

  – Earth Hour riktar uppmärksamhet på vad vi kan göra åt klimatförändringarna. I år bidrar vi i Miljöpartiet i Värmdö med en klimatutmaning – alla kan göra något. Vi hoppas på att samla in många klimatlöften från Värmdöborna, säger Filip Joelsson, språkrör. 

Utmanar Värmdöborna

Via partiets facebooksida kan Värmdöbor välja ett klimatlöfte som de är beredda att genomföra. När tillräckligt många namn finns på klimatutmaningslistan utför deras tre toppnamn följande uppdrag:

100 klimatlöften: Språkrör Filip Joelson badar i Grisslinge Havsbad den 25/3.

200 klimatlöften: Språkröret Hanna Thorell badar i Grisslinge den 25/3.

300 klimatlöften: Siv Strömbäck, skolpolitisk talesperson,  klättrar i ett högre träd.