ANNONS

Politikern skänker arvodet till musikhjälpen

Sara Ridderstedt (MP)
Sara Ridderstedt (MP)
Miljöpartiets gruppledare i Upplands-Bro, Sara Ridderstedt, skänker för tredje året i rad sitt fullmäktigearvode för december till Musikhjälpen i P3.
ANNONS

– Jag tycker att man återigen lyckas ringa in och göra en satsning där det gör stor nytta. Jag gillar formatet – att man är så avgränsad och tydlig. Det gör det också lätt att vara med, säger Sara Ridderstedt.

Musikhjälpen ställer den 11 till 17 december upp sin glasbur på Rådhustorget i Umeå. Temat för årets insamling är Barn är inte till salu och sätter ljuset på den omfattande människohandeln med barn.

Pengarna som samlas in kan gå till att sprida information i förebyggande syfte, skapa säkra zoner för barn så att de inte hamnar i riskområden för att säljas och rehabilitering av de som lyckats ta sig ur sexhandeln.

Sara Ridderstedt tycker att det är viktigt att uppmärksamma hur olika typer av utsatthet hänger samman.

– Just att alla de stora politiska frågorna och samhällsutmaningarna hänger ihop. Att barn som redan drabbats allra hårdast av naturkatastrofer och krig också löper risk för dessa saker. Den spiralen är så otäck.

Ett fullmäktigearvode ligger på omkring 500 till 1000 kronor för en månad. I samband med sin gåva tänker Sara Ridderstedt passa på att önska sin favoritmusik.

– Det önskas inte så mycket bluegrassmusik, så då kan jag också bidra med det.

På kommunstyrelsens sammanträde den 6 december kommer Sara Ridderstedt att uppmana även andra kommunpolitiker att skänka sina arvoden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.