Politikerna flyttar till Messingen

Ut ur kommunhuset och in i Messingen.

Nu byter politikerna lokaler.

Samtidigt höjs ­säkerheten och ­besökare ska lättare kunna hitta rätt.

Personer som kommer in oanmälda på socialtjänsten, våld och hot. Upprepade incidenter av det här slaget i kommunhuset fick kommunen att i våras fatta beslut om en omstrukturering i kommunhuset.

Väsby direkt, socialtjänsten och informationsenheten samlas nu i kommunhuset med en gemensam reception.

– Vi samlar den verksamhet som är i behov av högre säkerhet på ett bättre sätt, säger Per-Ola Lindahl som är projektansvarig för flytten.

En följd av detta blir att kommunledningen med kommunalråden i spetsen får flytta från Drabantvägen till Messingenhuset vid stationen.

– Det gör att vi använder lokalerna i Messingen på ett bättre sätt, säger Per-Ola Lindahl.

Politikernas flytt skulle också kunna ses som en del av kommunens vision om att öka småstadskänslan och bredda centrumet.

– Förut när man pratade om Väsby centrum så handlade det alltid om köpcentrumet. I och med Messingen och det arbete som genomförts på Central­vägen hamnar Väsby centrum i dag egentligen mellan stationen och köpcentrumet, säger Johannes Wikman, kommunikationsstrateg på kommunen.

Innebär det här att det blir enklare att träffa sin lokalpolitiker?

– Ja, så kan det bli eftersom de nu kommer närmare stationen. Men någon typ av drop-inlösning blir det nog ändå inte. Men det är aldrig något problem att boka en tid med en lokal­politiker, säger Johannes Wikman.

Fakta

Så flyttar kommunen

Messingen: Kommunalråden flyttar in. Tidigare har också Introduktionsgymnasiet, som tidigare låg i Väsbyskolans lokaler, flyttat hit.

Kommunhuset: Socialtjänsten och Väsby direkt får en gemensam entré. Det ska göra det lättare att hitta och höja säkerheten.

Källa: Upplands Väsby kommun