ANNONS

Så ska politikerna hantera Järfällas gator

Snöröjningen är slut för i år men halkiga trottoarer ligger fortfarande färskt i minnet hos Järfällaborna. Såhär ska Järfällas politiker hantera nästa vintersäsong - om de får bestämma.
ANNONS

Trygghet, skola, bostadsbyggande, integration och natur är heta ämnen för Järfällaborna inför höstens val.

Det har Mitt i tagit reda på i en enkätundersökning på webben.

Vi har också gjort en enkätundersökning på gatan, som du hittar här, här och här.

I en serie på fem delar får politikerna svara – på läsarnas viktigaste frågor.

Första frågan ut kommer här.

Halkiga gångbanor och dålig plogning. Hur kommer det bli i Järfälla nästa år?

Nikoletta Jozsa – gruppledare Liberalerna
Betydligt bättre än denna vinter som på många håll varit under all kritik i kommunen. Plogning och sandning av gångbanorna måste bli bättre oavsett vem som ansvarar för det.

Claes Thunblad –  kommunstyrelsens ordförande, Socialdemokraterna
Vi satsar på gatuunderhåll och snöröjning och kommer att fortsätta göra det så länge medborgarna upplever problem med att ta sig fram. Alla ska kunna ta sig fram tryggt, snabbt och säkert i Järfälla.

ANNONS

Torbjörn Jönsson – medieansvarig Sverigedemokraterna
Snöröjningens kostnader varierar över åren men ska ske med sandning och tillräcklig insats i prioriterad ordning: Bussgator med hållplatser, gångvägar, runt äldreboenden och därefter övriga områden.

Amanda Palmstierna – ordförande tekniska nämnden, Miljöpartiet
Gångtrafikanter måste prioriteras. Vi vill lägga mer pengar på snöröjning och halkbekämpning. Tack vare Mp får Järfälla nu sin första pengasatta handlingsplan för att förbättra för gångtrafikanterna.

 

Aphram Melki – kommunalråd, Centerpartiet 
Idag prioriterar vi plogning och halkbekämpning för kollektivtrafik samt på gång och cykelbanor. Vi utvärderar idag vintersopsaltning för att därefter tillämpa detta på gång och cykelbanor nästa år.

Lennart Nilsson – gruppledare Kristdemokraterna
I vinter har sjukhusen varit hårt belastade av Järfällabor som ramlat i halkan. Det skall vara tryggt att gå nästa vinter och snöröjningsbudgeten måste anpassas till behovet inte vara fastställd i förväg. Nu har S+C+ Mp prioriterat fel. Äldres och rörelsehindrades framkomlighet skall ha högsta prioritet.

Bo Leinerdal – gruppledare Vänsterpartiet
Vi kommer prioritera så att gång- och cykelbanor plogas först. Bilar kan ta sig fram i snö men knappast gångtrafikanter med barnvagnar, rullstolar, permobiler eller rullatorer.

Cecilia Löfgreen – gruppledare Moderaterna
Järfällaborna förtjänar att känna sig trygga med att självklara saker som snöröjning och halkbekämpning fungerar. Att Järfälla ska fungera varje dag är Moderaternas yttersta prioritet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.