ANNONS

Politikerna kommer till ungdomsgården

Ungdomsgården var dekorerad inför besöket.
Ungdomsgården var dekorerad inför besöket.
Förra veckan fick Ungdom142 i Skogås besök av politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige. Nu står ungdomsgårdar i Segeltorp och Vårby på tur.
ANNONS

Under oktober får tre av ungdomsgårdarna i Huddinge besök av representanter från partierna i kommunfullmäktige. I lördags kom politikerna till Ungdom142 i Skogås. Alla partier förutom C, MP, KD och SD var representerade, och 18 ungdomar i högstadieåldern dök upp.

– Det kändes som en väldigt fin tillställning. De var här i tre timmar och diskuterade under ordnade former frågor som var aktuella för ungdomarna. Ungdomarna tog det på största allvar och fikade och minglade tillsammans med politikerna i pauserna, säger Kerstin Yttermo, enhetschef för Ungdom142.

De får Huddinges demokratipris

Besöken är en del av Huddinges demokratidagar och tanken är att politikerna ska få en ökad förståelse för vad som är viktigt för ungdomarna. Frågor som ungdomarna tog upp under lördagen var alltifrån fler basketplaner till varför många unga idag mår dåligt. Samtidigt fick ungdomarna veta mer om vad kommunpolitiker gör och hur de själva kan vara med och påverka.

Nu på lördag, den fjortonde oktober, är det dags för ungdomarna i Segeltorp att få besök. Den sista träffen äger rum i Vårby gård lördagen därpå, den 21 oktober. Träffarna pågår mellan klockan 14 och 17. Förutom snacks får ungdomarna som deltar en biobiljett.

Fakta

Tre lördagar i oktober

7 oktober: Ungdom142 i Skogås. Adress: Skogåstorget 13

14 oktober: Torpet i Segeltorp. Adress: Chronas väg 12

21 oktober: Vårby ungdom i Vårby. Adress: Vårby allé 26-30

Källa: Huddinge kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.