ANNONS

Politikerna rasar mot bussindragningar

Östberga drabbas hårt av de planerade bussindragningarna. Frågan togs upp på stadsdelsnämndens senaste möte.

– Vi skiter i att landstinget inte vill ha våra synpunkter nu, att det är försenade. Vi tog ändå uttalanden som vi skickade in, säger Ulf Walther (S).
ANNONS

SL föreslår neddragningar av bland annat linje 134, 144 och 168, vilket påverkar boende i Östberga.

På stadsdelsnämndens möte i torsdags lämnades två skrivelser in till trafiknämnden, landstinget och SL:s styrelse. En av skrivelserna är från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Folkpartiet. Moderaterna lämnade en separat.

Båda skrivelserna kritiserar neddragningarna av busstrafiken i Östberga.

– Östberga är inringat av motorvägar och har redan i dag dåliga kommunikationer. Till exempel har Östberga ingen ordentlig natttrafik. En hel förort med flera tusen invånare, där folk som jobbar natt, kvällar och tidiga mornar inte kan ta sig till och från jobbet utan att behöva korsa motorvägen och lämna sitt område, säger Ulf Walther (S) stadsdelsnämndens ordförande.

SL:s förslag skickades ut på remiss till kommunfullmäktige och alla stadsdelsnämnder, men Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd hann inte ens ha ett möte innan svarstiden gick ut.

– Det känns som att man inte är intresserad av att lyssna på medborgarnas åsikter. Man ska bara trycka igenom den. Man får ingen bra utredning och inga bra remissvar när man har en sådan forcerad tidsplan, säger Ulf Walther.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.