Politisk fest när kommunfullmäktige intar Kungsängens nya torg

Bilden är ett montage. Kommunfullmäktige i Upplands-Bro skriver sannolikt politisk historia då de onsdagen den 12 juni 2019 sammanträder utomhus i ett tält på Kungsängens nya torg.
Nu på onsdag sammanträder kommunens toppolitiker utomhus på torget – i ett stort tält.
Veckans stora händelse i Upplands-Bro är och kommer sannolikt vara kommunfullmäktiges möte nu på onsdag. Varför? För valet av plats.

När politikerna på onsdag samlas för att sammanträda har man valt att kombinera arbete med frisk luft – och sannolikt storögda kommuninvånare.

Mötet kommer nämligen att äga rum mitt på Kungsängens nya torg – i ett stort tält.

Det här är enligt Mitt i:s efterforskningar unikt i svensk kommunpolitik. Att Upplands-Bros högsta politiska organ väljer att förlägga sitt möte utomhus är mycket ovanligt och tycks inte ha inträffat i Sverige tidigare.

Kungsängens nya torg, Upplands-Bro kommun.

Torget – en källa till åsikter. Foto: Niklas Loman

Ställ en fråga till politikerna – men skynda på!

Med vattenleken och begynnande grönska som stortartad kullis så väntas de folkvalda ta plats i tältet med start klockan 18.30.

Då börjar man med allmänhetens frågestund (vill du ställa en fråga måste du skriva till kommun@upplands-bro.se innan klockan 12.00 i dag, måndag).

Vi vill göra kommunpolitiken mer tillgänglig för Upplands-Broborna. Därför har vi valt att förlägga kommunfullmäktigemötet på torget.

Anders Åkerlind (M), kommunfullmäktiges ordförande

Vinnarna i ”Årets arbetsplats” koras

Därefter avslöjas vilka som blir vinnarna i ”årets arbetsplats”, kommunens interna miljöstipendium delas ut, och mer där till. När dessa delar är klara tar man tag i onsdagens dagordning och allt som behöver avhandlas.

”Engagemang och inflytande är viktiga frågor för kommunen”

– Vi vill göra kommunpolitiken mer tillgänglig för Upplands-Broborna. Därför har vi valt att förlägga kommunfullmäktigemötet på torget. Engagemang och inflytande är viktiga frågor för kommunen och därför hoppas jag att många Upplands-Brobor har möjlighet kan komma, säger Anders Åkerlind (M), kommunfullmäktiges ordförande i ett pressmeddelande.

Ta chansen och upplev denna politiska fest på plats. Kommunen låter hälsa att det inte krävs någon anmälan och att ”du är välkommen att komma när du vill under mötet och stanna så länge du själv önskar.”

Alltsammans börjar redan 18.30 och sen håller mötet på till 22.00. Så du har all möjlighet att hinna förbi.

Mer info hittar du här.


Kommer du ta dig till torget i Kungsängen nu på onsdag? Surfa in på Mitt i:s Facebook och berätta vad du tycker om att kommunen väljer att göra detta!

Fakta

Vad gör kommunfullmäktige?

Kommunfullmäktige är kommunens högsta politiska organ och den enda politiska gruppen som väljs direkt genom val av kommuninnevånarna vart fjärde år.

Kommunfullmäktige beslutar i principiella frågor som till exempel mål, budget, taxor och även hur den politiska organisationen ska vara utformad under de kommande fyra åren efter ett val.

Kommunfullmäktige kan även ge nämnderna rätt att besluta i vissa frågor eller att de ska göra yttranden i vissa ärenden innan kommunfullmäktige kan fatta sina beslut.

Källa: Upplands-Bro kommun