ANNONS

Politisk enighet om hårdare tag mot kränkningar inom idrotten

Konståkning
Det var efter höstens rapportering om kränkningar och vikthets inom föreningen Solna konståkning som Peter Edholm kom med sitt förslag.
Förslaget om hårdare tag mot Solnas idrottsföreningar för att undvika kränkningar får brett politiskt stöd. Nu ska ett förslag på skärpta krav tas fram.
ANNONS

Peter Edholm (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, har föreslagit ändringar i kommunens regler för att lättare kunna komma åt problem med kränkningar av barn inom idrotten. Förslaget kom efter de många larmen om problem inom Solna konståkning.

På kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde valde samtliga partier i nämnden (L, M, MP, C, KD, S, V) att ställa sig bakom förslaget.

Inspirerat av skollagen

Kultur- och fritidsförvaltningen får därmed i uppdrag att ta fram ett utkast på hårdare regler. Peter Edholm vill själv bland annat att formuleringar från skollagen om hantering av kränkningar ska tas med i kommunens regler, till exempel när det gäller anmälningsplikt och bevisbörda. Han vill också att det ska bli lättare för kommunen att dra in bidrag och träningstider från föreningar som inte sköter sig.

Kan bli hårdare tag mot idrottsföreningar efter larm om vikthets

Kommunen kräver svar efter vikthets i konståkningsklubben