ANNONS

Politisk strid om kommunkonst

Majoriteten av Nackapolitikerna har avsatt 300 000 kronor för att smycka stadshusets sammanträdessal med konst.
Majoriteten av Nackapolitikerna har avsatt 300 000 kronor för att smycka stadshusets sammanträdessal med konst.
En majoritet av Nackapolitikerna har beslutat att avsätta 300 000 kronor för konstnärlig utsmyckning av Nackasalen, kommunfullmäktiges sammanträdessal.
ANNONS

De 300 000 kronor som avsätts ska bekosta skissarvode till två konstnärer som ska tävla om bästa bidrag, och sedan uppdragsarvode till den av konstnärerna som valet faller på.

Pengarna ska även räcka till konstnärens arbetsmaterial.

Socialdemokraterna yrkade avslag på förslaget. S upplever Nackasalen som ”fräsch och tilltalande” och vid en utsmyckning skulle detta intryck försvinna, befarar S.

Miljöpartiet lät anteckna att partiet tycker att det är bra med konstnärlig utsmyckning när Nacka bygger stad men i det här fallet borde utsmyckningen ha ingått i budgeten redan när stadshuset renoverades, en budget som enligt MP ”inte gick av för hackor”.

Hur salen, där Nackapolitikerna håller sina möten vid kommunfullmäktige, ska smyckas ska beslutas senare av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nacka kulturcentrum ska närmast engagera två konstnärer ”med hög konstnärlig kompetens” för att komma med förslag hur en utsmyckning kan tänkas se ut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.