ANNONS

Politiskt storgräl om pendeltågen fortsätter

Talla Alkurdi (S) och Kristoffer Tamsons (M).
Talla Alkurdi (S) och Kristoffer Tamsons (M).
Socialdemokraterna riktar kritik mot Moderaterna för att det inte kommer några besked om den nya tidtabellen för pendeltåg. Oppositionen vill veta om den innebär försämringar för vissa stationer.
– Men det är hela havet stormar, säger Talla Alkurdi (S).
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om att länets kommuner saknar besked om den nya tidtabellen för pendeltåg i och med att Citybanan öppnat.

Antalet avgångar för olika stationer har ändrats sedan den första remissen för två år sedan och kritik har riktats från kommunerna mot SL och landstinget för bristande kommunikation.

Nu menar oppositionslandstingsrådet Talla Alkurdi (S) att den styrande Alliansen och Moderaterna undanhållit trafiknämnden samma information om hur de nya tabellerna ska se ut.

– Det är hela havet stormar. När vi krävde att få svar så får vi ingen information utan man skyller på andra, säger Talla Alkurdi (S), oppositionsråd.

”När vi krävde att få svar så får vi ingen information utan man skyller på andra.”

Talla Alkurdi (S), oppositionsråd

Hon är orolig för att vissa stationer ska få färre avgångar nästa år jämfört med i dag.

– Vi har ställt frågan och begärt att få besked men inte fått det, säger Alkurdi (S).

ANNONS

Kallar det för ”dimridåer”

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) slår tillbaka. Han håller med om att informationen till kommunerna från SL och trafikförvaltningen kunde ha varit tydligare.

– Det har redan gått en tydlig signal från mig till trafikförvaltningen att man måste skärpa upp dialogen med kommunerna, säger Kristoffer Tamsons (M).

”Det har redan gått en tydlig signal från mig till trafikförvaltningen att man måste skärpa upp dialogen.”

Kristoffer Tamsons (M)

Han säger också att det är svårt att ge besked när förutsättningarna förändras. Där ser han en undermålig järnväg runt Stockholm som orsaken till problemen.

– Jag slipper gärna ha en diskussion med kommunerna där vi inte vet från en dag till en annan vad som gäller. Det är ju roten till det onda.

Kristoffer Tamsons kallar Socialdemokraternas kritik för ”dimridåer” och påpekar att ansvaret ligger hos den socialdemokratiska infrastrukturministern.

– I det här fallet är det inte våra resurser som brustit utan Trafikverkets. Jag köper inte dimridåer för att få oss att diskutera andra saker, säger Tamsons (M).

Den 22 september beslutar Trafikverket om tåglägen för 2018. Då får alla svar på hur tidtabellen kommer att se ut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.