Popagandafestivalen ställs in

"Ibland måste man ta tuffa beslut och inse att det inte går att få ihop det som man vill."
"Ibland måste man ta tuffa beslut och inse att det inte går att få ihop det som man vill."
Det blir ingen musikfest vid Eriksdalsbadet i år.
Arrangörerna meddelar att Popaganda tar en paus 2019 för att försöka göra comeback redan nästa år.

Sensommaren i Stockholm blir sig inte lik 2019. Popagandafestivalen har bestämt sig för att ta en paus.

– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år, säger Elin Nilsson, Popagandas projektledare i en pressmeddelande.

Ingen konkurrens

Pausen ses som en chans för föreningen att se över sin position i festivalstockholm. Det handlar, enligt arrangörerna, inte om någon konkurs.

Föreningen Popaganda består av 30 personer som arbetar ideellt md att planera, boka och genomföra festivalen som sedan 2002 varit ett återkommande inslag i sommarens Stockholm.

Så här skriver föreningen på sin hemsida:

”En riktigt tråkig nyhet, men det stämmer – festivalen tar en paus 2019. Vi har massor av roliga idéer och visioner, men ibland måste man ta tuffa beslut och inse att det inte går att få ihop det som man vill. I år var ett sådant år för oss. Det känns jättetråkigt just nu, men ni kan vara lugna – nästa år kommer vi tillbaka starkare, smartare och roligare än någonsin. Arbetet med Popaganda 2020 är redan igång och vi längtar så mycket efter att visa upp det för er! ”