ANNONS

Populära nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken ställs in

Rålisparken på Kungsholmen
I år ställs firandet in i Rålis.
Nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken ställs in i sommar.
– Vi tar det säkra framför det osäkra, säger Rasmus Jonlund.
ANNONS

Ingen vet hur smittoläget ser ut kring coronaviruset den 6 juni. Därför har Kungsholmens stadsdelsnämnd fattat beslutet att ställa in årets nationaldagsfirande i Rålambshovsparken.

– Det känns såklart jättetrist. Det är ett firande som inte bara Kungsholmsbor utan hela stan tagit del av. Men jag skulle tro att Kungsholmsborna har förståelse, säger stadsdelsnämndens ordförande Rasmus Jonlund (L).

Tar det säkra framför osäkra

I dagsläget är det stopp i Sverige för folksamlingar på fler än 50 personer. Enligt Rasmus Jonlund var det därför bättre att ställa in redan nu än att vänta till bara några veckor före firandet.

– Vi tar det säkra framför det osäkra. Det kan ju vara så att restriktionerna fortfarande gäller då, även om smittspridningen minskat, säger han.

Lägger om resurserna

Hittills har stadsdelen lagt drygt 100 000 kronor på förberedelser inför firandet. Notan var beräknad att totalt landa på runt 800 000 kronor, pengar som nu ska gå till coronaåtgärder, främst med fokus på förskola, äldreomsorg och socialtjänst.

– Det vore konstigt om vi gjorde en annan bedömningen. Vi vill inte kasta pengar i sjön, då kan vi lika bra ställa in i god tid. Varje krona är viktig att använda på rätt sätt just nu, säger Rasmus Jonlund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.