ANNONS

Populära Torsdagsklubben tillbaka i Vårberg

Anita Wernström Pitcher är en av projektledarna för Torsdag
Anita Wernström är en av dem som håller i Torsdagsklubben i höst.
Anita Wernström Pitcher är en av projektledarna för Torsdag
Anita Wernström är en av dem som håller i Torsdagsklubben i höst.
Vill du vara med och skapa konst i Vårberg centrum? Nu finns chansen. Den 12 oktober är det nypremiär för populära Torsdagsklubben. I höst är det extra fokus på konst.
ANNONS

Torsdagsklubben gjorde succé redan från starten, hösten 2016. Dans, teater, konst, musik och performance förvandlade gallerian till en träffpunkt för Vårbergsbor i alla åldrar.

Nu är det dags igen. Den 12 oktober klockan 17 startar säsongens första Torsdagsklubb.

– I höst blir det extra fokus på konst. Vi ska skapa saker tillsammans och uppmärksamma den konst som finns i området, säger Vårbergsbon och bildkonstnären Anita Wernström som håller i höstens klubbar ihop med kreativa projektledaren Mariama Sy.

Till premiärkvällen har de bjudit in grafiska designern och illustratören Malva Fürst. Hon och deltagarna ska tillsammans skapa en mapp, där man kan bära med sig sådant man skapat under Torsdagsklubbarna.

Senare i höst bjuds alla in att göra centrum finare.

– Vi ska tillsammans skapa ett konstverk på de stora glaspartierna i entréerna. Då kan alla vara med och bidra till den här platsen som vi alla har en relation till, säger Anita Wernström.

Det blir också möten med konstnärer. Den 9 november berättar konstnären Maria Ängquist Klyvare om sina stora mosaiktavlor i Vårbergs tunnelbana. De föreställer människohänder och heter ”I våra händer”.

– Samma kväll blir det workshops om kroppsspråk – vi använder ju ofta händerna när vi uttrycker oss, säger Anita Wernström.

På höstlovet blir det en extra klubb, tisdag den 31 oktober. Då kommer ungdomar från Frinavets fritidsgård utanför Norrköping på besök. De ska presentera sitt projekt ”Navestad mot våld”.

ANNONS

– De tycker att det vi gör är intressant och vi är intresserade av deras erfarenheter. Det blir ett utbyte oss emellan, säger Anita Wernström.

Vid höstlovets vanliga Torsdagsklubb blir det pyssel och en rundtur för att titta på handlarnas skyltningar. Frågan är vem som har gjort den läskigaste och mest kreativa skyltningen inför Halloween. En vinnare ska röstas fram!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.