Täbys mest lästa: Porrfilter, störig fest och VM-guld till Täby

Mest läst i Mitt i Täby denna veckan: Porrfilter införs på kommunala grundskolornas elevdatorer, Johanna Hjertberg tog VM-guld, det brutala rånet och en fest i Erikslund som störde Täbybor vida omkring.
Det brutala rånet med pistol och machete, har många läst även denna veckan. Men också nyheten om porrfilter i skolan och Hjertbergs VM-guld.
Vad snackas det mest om? Hänger du med? Här är Mitt i Täbys mest lästa artiklar senaste veckan.

Fest i Erikslund störde Täbybor vida omkring

Oroliga Täbybor från Visinge, Vallabrink och Lövbrunna ringde polisen i helgen sedan de hört kraftiga smällar. Det som lät som pistolskott visade sig vara fyrverkerier från en fest. Läs mer.

Täby satsa också på porrfilter – stoppar även ”olämpligt innehåll”

Täby kommun inför snart porrfilter på skoldatorerna – men hann inte till skolstarten.  Filtret ska också censurera sajter våld och annat skadligt innehåll. ”Det kan vara privatpersoner som filmat en trafikolycka och det kan vara ytterst olämpligt innehåll”, säger Maria Assarsson, tf utbildningschef i Täby kommun. Läs mer.

Täbytjejen Johanna om gulddrömmarna

Johanna Hjertberg var favorit inför årets VM i vindsurfing. Hennes nerver höll för pressen och hon tog hem guld i Kona One World Championships 2019. Här kan du läsa den längre intervjun med Johanna som Mitt i Täby gjorde inför VM. Läs mer.

Polisen fick larm om bråk eller rån – hittade inget

Rånvågen, och kanske särskilt det senaste brutala rånet vid Byängsskolan, har skapat oro. Polisen skickade flera patruller när ett nytt larm om rån eller bråk nära Byängsskolan kom in‚ men hittade inget alls. Läs mer. 

Rånare överföll ungdomar med machete och pistol

Det brutala rånet bakom Byängsskolan i Täby är ännu  inte uppklarat drygt två veckor senare. Rånargäng överföll ungdomar och hotade med pistol, machete, kniv och batong. Läs här också Mitt i Täbys intervju med en av de rånade ungdomarna om den otäcka kvällen.  Läs mer.