Positiva budskap vållar ilska

Högtalare med positiva budskap kritiseras av boende.
Högtalare med positiva budskap kritiseras av boende.
Medborgarförslaget om positiva budskap vållar ilska. ”Så är det i diktaturer” skriver en boende.

Som lokaltidningen Mitt i tidigare berättat föreslår några Skarpnäcksbor att boende i området ska exponeras för positiva budskap i det offentliga rummet för att bli gladare.

Men alla är inte lika förtjusta i idén.

”Så är det i diktaturer!!!!.” skriver en boende till Lokaltidningen Mitt i.

Enligt förslaget ska högtalarsystem och videoskärmar placeras ut i det offentliga rummet och i utvalda verksamheter. Där ska sedan inslag med personer som ger inspiration till lycka och empati spelas upp. Exempelvis intervjuer med lokala förebilder från Skarpnäck som lyckats med något de vill eller intervjuer med andra boende om deras drömmar och mål.

Förslagets upphovspersoner menar man genom att exponera stadsdelsinvånarna för positiva budskap kan förändra deras tankemönster så att de mår bättre.

Stadsdelsförvaltningen vill att förslaget avslås, men inte på grund av dess innehåll utan för att det är för dyrt. Det har fått den boende att reagera.

”Hur i helvete kan stadsdelsnämnden ens reflektera över ett dylikt förslag… Förändra deras (medborgarnas) tankemönster så att de mår bättre! Vilken historielöshet och aningslöshet!” skriver hon.

Beslut fattas i stadsdelsnämnden den 15 juni.

Läs mer här: Glada budskap ska ge glada Skarpnäcksbor