Positivt med nya byggplaner

Kai-Uwe Schässburger tror att de nya byggplanerna i Högsätra blir bra för de boende i området.
Kai-Uwe Schässburger tror att de nya byggplanerna i Högsätra blir bra för de boende i området.
Kai-Uwe Schässburger ser bara positivt på att 700 nya lägenheter planeras i Högsätra. Han tror det blir tryggare, mer estetiskt och att bostadsrättspriserna kommer att stiga i höjden.

Planprogrammet för Högsätra väcker reaktioner. I förra numret av Lidingö tidning fick planen kritik av de boende i området för att sikten från bostäder och trafiksituationen skulle bli sämre. Men det håller inte Högsätrabon Kai-Uwe Schässburger med om. Han anser att det bara blir positivt för området.

– Det är ett jättebra projekt som ligger mig varmt om hjärtat. Det kommer att bli ett lyft när det gäller livskvalitén. En genomtänkt stadsplanering kan lyfta ett miljonprogramsområde till en helt ny nivå, säger han.

Enligt Kai-Uwe Schässburger är Högsätra idag en tom och öde plats som har sina skönhetsfläckar.

– Det är inte många människor som rör sig i Högsätra, det är många tomma ytor och parkeringsplatser. Jag tror att området kommer att bli mer tryggt om det blir fler som flyttar hit. Att det ska byggas småskaligt tilltalar mig, säger han.

Hur ser du på de boende som kommer att få en försämrad utsikt?

– Alla kommer inte beröras på samma sätt. Vissa kommer att få en sämre utsikt och några kommer att få en bättre utsikt. Skogspartiet mittemot mig kommer att bebyggas så min egen utsikt kommer knappast bli bättre. Man ska inte glömma bort helheten, säger Kai-Uwe Schässburger.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.