ANNONS

Par misstänks ha postat 685 knarkpaket

Paret skickade paket med narkotika ut över hela landet. Vissa köpare var bara 15 år.
Paret skickade paket med narkotika ut över hela landet. Vissa köpare var bara 15 år.
Under två månader misstänks paret ha fördelat 45000 narkotikaklassade tabletter, 1,5 kilo cannabis, ett halvt kilo hasch och stora mängder kokain i 685 paket.
Paketen har sedan lagts i brevlådor över hela Solna och varit på väg till köpare runt om landet. Till vissa så unga som 15 år.
ANNONS

Med start i februari i år och ett par veckor framåt kom olika brevbärare in till polisen med brev som de tömt på från postlådor runt omkring i Solna. Det visade sig att de innehöll narkotika.

– Till slut insåg polisen att breven var för lika för att det skulle vara en slump, berättar Ola Tingvall, åklagare.

Polisen började spana mot ett antal brevlådor och beslagtog 685 paket med nästan 45000 narkotikaklassade tabletter, 1,5 kilo cannabis ett halvt kilo hasch, ecstasy och stora mängder kokain mellan 8 februari och 12 april.

I slutet på mars filmade polisen hur en 27-årig man stoppade ett par paket i en låda, och sen försvann in i en lägenhet på Uppfartsvägen i Solna.

Polisen hittade mängder av spår efter narkotika i parets lägenheter. Foto: Polisen

Hittade knarkgömma

Vad man inte visste då var att polisen redan 4 januari gjort en husrannsakan i den 27-årige mannens lägenhet på Pjäsbacken i Sundbyberg, efter att man gripit honom i ett garage, där man tror att han var i färd med att sälja narkotika.

Hemma hos mannen hittades värmelampor och gödsel som tyder på att man odla något. I en byrålåda hittades även kokain och i sängen låg marijuana.

De har hållit på med detta i stor skala under lång tid.

ANNONS

Ola Tingvall, åklagare

Även i bostaden på Uppfartsvägen låg narkotika helt öppet när polisen kom in.

– De har hållit på med detta i stor skala under lång tid enligt mig. Vi har ändå inte beslagtagit allt de har postat, berättar Ola Tingvall.

15-åringar bland köparna

Knarkpaketen har skickats till köpare över hela landet, till personer så unga som 15 år berättar Ola Tingvall.

Paketen och breven har signerats på baksidan med ett och samma namn, något som åklagaren tror att man gjort för att hindra brevbärare från att fatta misstankar i fall de kände doften från paketen.

– En tänkbar förklaring är att de då skulle tänka att ”här finns ju en avsändare, ingen är ju så dum så att de skriver ut sitt namn?”, säger Ola Tingvall.

Man får anta att de är en del i ett större nätverk.

Ola Tingvall, åklagare

Han tror dock att paret är en del i en större kedja av narkotikahandel.

– Man får anta att de är en del i ett större nätverk. Vi har fått fram bevis på att de inte är högst upp i hierarkin, säger han.

Den 27-årige mannen erkänner ringa narkotikabrott för eget bruk men nekar till att ha förpackat och postat narkotikan. Den 22-åriga kvinnan nekar till brott men medger att hon postat brev och paket på uppdrag av sin pojkvän men inte vetat vad det var i dem.

Förhandlingarna påbörjas nästa vecka. Enligt Ola Tingvall ser bevisläget bra ut och han menar att de båda riskerar mångåriga fängelsestraff.

ANNONS