Postboxen lämnas öppen – ”Vem som helst kan ju ta paketen”

Dörren lämnades öppen.
Dörren lämnades öppen.
Postboxen i entrén i ett hus i Ursvik lämnas då och då öppen.

– Vem som helst kan ju gå och plocka ut paketen, säger Pelle som bor i huset.

Nybyggda hus, bland annat de i Ursvik, har ofta postboxen i entrén. Vid leveranser som är större än att de går in i boendes fack kan brevbäraren låsa upp boxen.

När Pelle som bor på Ursviks allé skulle hämta posten upptäckte han att dörren till den gemensamma boxen stod öppen. Han är själv med i en bokklubb och får då och då hem paket.

– När dörren lämnas öppen är det ju bara för vem som helst att gå och plocka andras paket. Jag pratade med en granne om det här, som sa att det hänt flera gånger, berättar Pelle.

Han känner inte till att något stulits från boxen, men menar att risken finns. Han är kritisk till att brevbärare inte låser.

– Så här får de inte göra. Varför inte skriva en avi så får man hämta ut paketen?

Bring citymail och Postnord levererar paket i Ursvik.

När Mitt i Sundbyberg tar kontakt med dem svarar Postnord att de uppmärksammat problemet och att boxen i Ursvik stått olåst och öppen när deras brevbärare kommit dit. Postnord skriver vidare att vissa postboxdörrar krånglar och att man är noga med att kontrollera att de blir ordentligt låsta.

”Detta till trots är det naturligtvis möjligt att de någon gång inte stängts ordentligt. Men som sagt, problemet är uppmärksammat och vi försöker göra vårt bästa för att inte lämna anläggningen olåst”, skriver Postnords pressenhet.

Bring citymail skriver i ett mejl att de inte delade ut post i Ursvik den dagen i slutet av juli som Pelle fotograferade postboxen.