ANNONS

Fick kokain med posten – friades från smuggling

Kokain och tramadol.
Kokain och tramadol.
I februari förra året stoppade tullen ett brev med kokain adresserat till en Åkersbergabo. Nu har mannen, som nekar till brott, friats från smuggling. Åklagaren lyckades inte bevisa att det var han som beställt knarket.
ANNONS

I februari förra året var en Åkersbergabo på nöjesresa till ett europeiskt land. Tre dagar efter att han kommit hem fastnade ett brev adresserat till honom i tullen. Brevet innehöll kokain för cirka 1 800 kronor och hade skickats från samma land som Åkersbergabon nyss besökt.

Nu har mannen som åtalats för smuggling friats av Attunda tingsrätt. Mannen nekar till brott och enligt tingsrätten har åklagaren inte lyckats bevisa att det var Åkersbergabon som beställt knarket.

Oenig tingsrätt

Tingsrätten skriver att flera faktorer visserligen tyder på att han kan vara skyldig: Han besökte samma stad som knarket skickades från och dessutom har Åkersbergabon medgett att han ibland använder kokain.

Två av nämndemännen var oeniga och ansåg att bevisen räckte för att döma honom för smuggling.

Mannen dömdes i stället för ringa narkotikabrott till 50 dagsböter, för att ha haft en mindre mängd narkotikaklassade tabletter i sitt hem i Åkersberga.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.