Posten hotar stoppa brev till 60 hyresgäster

Hyresgästerna på Völundsgatan kan tvingas gå 900 meter, om inte brevinkasten åtgärdas.
Hyresgästerna på Völundsgatan kan tvingas gå 900 meter, om inte brevinkasten åtgärdas.
Brevinkast
Ett godkänt brevinkast måste vara minst 2,3 centimeter, enligt PostNords regler.
Brevinkasten på Völundsgatan 2 i Vasastan är för små.
Nu hotar Postnord att helt dra in postutdelningen på adressen.

Brevet gick ut till hyresgästerna på Völundsgatan i början på veckan. Enligt Postnord är brevinkasten i trapphuset för små och belysningen för dålig, vilket leder till problem för brevbärarna.

– De får inte in posten, posten går sönder och de riskerar att fastna med händerna i postinkasten, säger Håkan Winqvist, produktionsområdeschef på Postnord.

”Väldigt ovanligt”

Nu hotar de att stoppa postutdelningen helt och hållet från och med 27 november, om inte hyresvärden inkommer med en åtgärdsplan.

Enligt Håkan Winqvist har man påtalat problemen sedan juni 2016.

– Vi har lyft det vid flera tillfällen. Ett utdelningsstopp är väldigt ovanligt, men det blir nödvändigt om inte hyresvärden kontaktar oss med en handlingsplan, säger Håkan Winqvist.

Måste gå 900 meter för att hämta posten

Det är de 60 hyresgästerna som drabbas om utdelningsstoppet blir verklighet. Om inte hyresvärden agerar kan de tvingas hämta sin post på Postnords kontor på Dalagatan, 900 meter bort.

– Det är alltid tråkigt när folk blir drabbade, och vi försöker alltid hitta en lösning. Jag hoppas att vi får en kontakt så att vi slipper stoppa postutdelningen, säger Håkan Winqvist.

Mitt i har sökt hyresvärden på Alma Detthows stiftelse, som hyr ut bostäderna på Völundsgatan.