Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda
1983 byggdes fastigheten på uppdrag av dåvarande Postverket. 2014 lämnade Postnord lokalerna. Nu är de snart tillbaka igen.
Postnord lämnade Tomteboda 2014. Nu flyttar två brevbärarkontor och företagets pakethanteringen tillbaka igen.
Här öppnas även ett nytt företagscenter.

1983 byggdes fastigheten på uppdrag av dåvarande Postverket. Efter drygt 30 år flyttade postverksamheten ut, när Postnord lämnade lokalerna 2014.

Nu ska de tillbaka igen. Postnord påbörjade återflytten redan i maj och planerar att stanna här i minst 10 år.

– Vi är inne i en stor transformation där antalet skickade brev minskar kraftigt och paket ökar mycket. Vi behöver därför hitta lokaler som vi på sikt kan samutnyttja för både brev- och pakethanteringen – där är lokalerna i Tomteboda bra anpassade, säger Håkan Molander, distributionsområdeschef PostNord i Solna.

 Antalet skickade brev minskar kraftigt och paket ökar mycket.

 Håkan Molander

Till att börja med flyttar två brevbärarkontor ihop i lokalerna och senare ansluter pakethanteringen.

Postnord öppnar här även ett nytt företagscenter och man kan som privatperson lämna in paket här om man skulle önska, berättar Håkan Molander.

Sedan tidigare har Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB), Storstockholm Lokaltrafik (SL) samt Thorengruppen tecknat avtal om att få flytta in i fastigheten.

Ursprungligen var Tomteboda Sveriges största industribyggnad, med en takhöjd på uppemot sju meter och en totalyta på mer än 100 000 kvm, speciellt anpassat för Postens behov och för att bli en arbetsplats i världsklass.