ANNONS

Dömd postrånare mordoffret i Sickla

35-åringen som sköts ihjäl i Sickla dömdes för postrånet i Göteborg 2008
35-åringen som sköts ihjäl i Sickla dömdes för postrånet i Göteborg 2008
35-åringen som sköts till döds i Sickla i går kväll var en av dem som dömdes för det uppmärksammade rånet mot postterminalen i Göteborg 2008.
Mannens advokat, Leif Ericksson, bekräftar att det är hans dåvarande klient som har skjutits till döds.
ANNONS

Advokaten Leif Ericksson försvarade 35-åringen i rättegången om rånet mot Postterminalen i Göteborg 2008. Han låter skakad när Mitt i Nacka pratar med honom om efter dödskjutningen av hans tidigare klient:

– Jag fick reda på det i morse, säger han.

Leif Ericksson säger att 35-åringen var en klient som han kom att tycka om och han är förvånad över det som hänt. Han berättar att hans klient var en lugn och smart kille som han trodde hade fått rätsida på sitt liv.

Dömd för rån

35-åringen var en av åtta personer som dömdes för rånet mot postterminalen i Göteborg 22 januari 2008.

Leif Ericksson säger att han inte ser något samband mellan den händelsen och det som nu hänt hans tidigare klient:

– Jag kan inte tänka mig att det har med det att göra.

Vad som är orsaken till att 35-åringen nu mördats vet Ericksson inte. Han träffade 35-åringen senast för något år sedan.

– Det är något år sedan jag hörde av honom. Han jobbade och allt var bra. Han hade inget missbruksproblem. Någonting måste ligga bakom.

Kan inte bekräfta

Enligt Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm, har anhöriga underrättats om 35-åringens död, men hon kan inte kan bekräfta att det handlar om den dömde postrånaren som skjutits ihjäl.

– Nej, det kan jag inte göra, säger hon.

Ingen gripen

Polisen hade i tisdags eftermiddag ännu ingen gripen för mordet. Arbetet med att knacka dörr i området fortsatte. Polisen samlade också in vittnesuppgifter och samlade in övervakningsfilmer från kollektivtrafik och från vägkameror.

Vid rånet mot postterminalen i Göteborg 2008 fick rånarna enligt Aftonbladet med sig ett byte på 400 000 kronor i rikskuponger och 100 000 kronor i utgångna sedlar. Samtidigt sattes fem stulna bilar i brand och bilar med bombattraper placerades ut framför flera polisstationer. Rånet blev dock ett misslyckande då rånarna hade räknat med ett betydligt större byte men hade gamla uppgifter.

Åtta personer, varav 35-åringen var en, dömdes till mellan fyra och sju års fängelse för rån och sabotage.