Prästtorp. 15 miljoner extra till stallet

Det nya stallet ska byggas i sommar.
Det nya stallet ska byggas i sommar.
Efter en långdragen process står det klart - Prästtorps stall ska få en helt ny anläggning. Nu satsar politikerna 15 miljoner extra på bygget.

– Vi är jätteglada, säger Agneta Dahllöf, ridskolechef.

Stallet i Prästtorp är nedgånget, mögelskadat och i behov av renovering.

Upplands-Bro Ryttarförenings har väntat länge på beskedet om ett nytt stall – och i oktober kom det.

Nu skjuter politikerna till 15 miljoner extra för bygget. Det innebär att det nya stallet har en budget på omkring 26 miljoner.

– Vi lägger till extra anslag för att möjliggöra en ordentlig anläggning. Det är jätteroligt eftersom Prästtorp är ett ärende som snurrat under lång tid, säger Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Bygglovet för det nya stallet har vunnit laga kraft och nu pågår en upphandlingsprocess för att få igång bygget i sommar.

– Vi är väldigt glada och tacksamma att det beslutats om mer pengar. Det kommer inte att bli några guldknoppar, men det innebär att kommunen kan förverkliga bygget, säger Agneta Dahllöf, ridskolechef i Upplands-Bro Ryttarförening.

Ryttarföreningens har 539 medlemmar och växer hela tiden.

– Det är ett hårt tryck. Vi har fått flera förfrågningar på senaste tiden. Med det nya stallet hoppas vi kunna ta emot ännu fler medlemmar, säger Agneta Dahllöf.

Det nya stallet blir 1 200 kvadratmeter stort och ger plats för omkring 48 hästar. Det gamla stallet kan bli en 4H-gård.