Prata trygghet med polisen på lördag

Är du engagerad i tryggheten i Sollentuna bör du dyka upp på Turebergs torg på lördag. Då arrangerar nämligen polis och räddningstjänst tillsammans med kommunen en "Trygghetsdag".

På lördag kommer du som medborgare i Sollentuna kunna ställa frågor till polisen, räddningstjänsten och kommunen om tryggheten i din kommun.

– Vi hoppas att det kommer en massa nyfikna människor som frågar om trygghet och säkerhet, säger Niclas Fagerström, biträdande säkerhetschef på Sollentuna kommun.

Han säger att dagen blir en chans för myndigheterna att visa hur de jobbar med säkerhet men också hur man som medborgare kan ta sitt ansvar för tryggheten i kommunen.

– Vi sitter i båten tillsammans, alla som bor, verkar och vistas har ett ansvar för tryggheten där man bor.

Han nämner bland annat Tryggt och Snyggt där man kan ställa upp som rastfadder eller hjälpa till att köra grannsamverkansbilen.

Under dagen finns möjligheten att se hur en polisbil fungerar och man får även prova på brandsläckare och hjärtstartare.

Initiativet kommer huvudsakligen från polisen och går under namnet ”Trygghetsdagen”. Liknande dagar har arrangerats i bland annat Upplands Väsby och Sigtuna.

– Vi hoppas också på ett ökat engagemang från föräldrar, bland annat genom att ta reda på vad ens barn gör om kvällarna, säger Niclas Fagerström.

Platsen är Turebergs torg och dagen börjar från klockan 12.