ANNONS

Prejades efter vansinnesfärd på Vaxholmsvägen

Det var mitt i natten som mannen körde i 160 på Vaxholmsvägen.
Det var mitt i natten som mannen körde i 160 på Vaxholmsvägen.
Den 26-årige drogpåverkade mannen körde som en galning. Till slut prejade polisen honom av vägen. Nu döms han till en månads fängelse.
ANNONS

Den då 24-årige mannen var påverkad av cannabis när han i september körde bil på E 18 i Täby. Det var mitt i natten och han bromsade ömsom in och körde ömsom snabbt, enligt de efterföljande poliserna.

På Vaxholmsvägen gick det sedan i uppemot 160 km/tim, och han svängde av från vägen utan att blinka vid flera tillfällen.

På Brovallavägen i Åkersberga prejade polisen honom av vägen. Färden slutade mot en grind.

Skulle ”knäppa” poliserna

När mannen greps gjorde han motstånd, och under transporten till häktet i Sollentuna hotade även att ”knäppa” poliserna.

Attunda tingsrätt har nu dömt 26-åringen för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Påföljden blir en månads fängelse.

Poliserna hade yrkat på skadestånd för kränkning, men tingsrätten säger nej med motiveringen att poliser får vara beredda att utstå ett visst mått av våld och hot i tjänsten.

Körde fort för att komma undan

Åklagaren ville att mannen skulle dömas även för vårdslöshet i trafik, men där menar tingsrätten att då färden gick mitt i natten och det inte var någon trafik så var olycksrisken för liten.

26-åringen har erkänt de gärningar han dömts för, utom att han ska ha hotat poliserna.

ANNONS

Att han körde som han gjorde den natten berodde på att han försökte skaka av sig polisen eftersom han saknar körkort, uppger han i tingsrättens dom.

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.