Premiär för systemets hemkörda

Anders Bergnäs blev först i Bromma med att beställa hemleverans från Systembolaget. Foto: Johan Thornton
Anders Bergnäs blev först i Bromma med att beställa hemleverans från Systembolaget. Foto: Johan Thornton

I måndags eftermiddag gjorde Systembolaget sin första hemleverans i Bromma.

Jungfrubeställningen gjordes av Anders och Ulla Bergnäs i Södra Ängby. De beställde några flaskor rött, bubbel och ett dessertvin till en höstmiddag.

– Vi ska bjuda över några vänner för att liva upp lite i höstmörkret, säger Ulla Bergnäs.

Hon och hennes man tycker att det här är en bra service som Systembolaget erbjuder.

– Det är skönt att slippa gå till affären, speciellt om man ska köpa ett lite större antal flaskor, och kostnaden för hemkörningen är försumbar. Särskilt med tanke på vilka köer det kan finnas på Systembolaget ibland, säger Anders Bergnäs.

Anders berättar också att han och hans fru har befunnit sig i epicentret av flera stora förändringar som Systembolaget gjort.

– Vi har en sommarstuga i Filipstad – där Systembolagets första självplocksbutik öppnade för över 20 år sedan.

På premiärrundan i måndags var det tre stycken leveranser som gjordes och under veckan har ytterligare tio beställningar gjorts.

– Det är vad vi förväntat oss. Men nu när julen är på väg tror vi att ännu fler ska beställa hem,säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

En leverans av ett kolli, max 12 flaskor, kostar 250 kronor i frakt och tar ett par dagar att få hem. Om personen är märkbart berusad eller inte kan legitimera sig vid leveranstillfället får han eller hon inte sina varor.