ANNONS

Premiär för Salem i en trädgård på lördag

Salem i en trädgård
Det kommer bli båda tuffa och lätta frågor i heta stolen.
Lördagen den 26 maj är det dags för "Salem i en trädgård" i Mittforums trädgård i Rönninge mitt emot Folkets Hus. Helgen börjar med politikerhäng under lördagen och avslutas med en företagsmässa under söndagen.
– Vi hoppas att det blir mycket folk och vi är förberedda om det skulle bli dåligt väder, säger Susanne Graham en av de huvudansvariga för eventet.
ANNONS

På Wilhelmina af Tibells namnsdag öppnar Mittforum upp portarna till sin trädgård för premiären av  ”Salem i en trädgård”. Det är ett tvådagarsevent där  kan få mingla med politiker, träffa företagare och fika. Dessutom presenteras vinnaren av tävlingen Alla bakar i Salem.

– Politikerna  är med från start. Vill man träffa och prata med dem gäller det att komma i tid. Senare under dagen kommer varje politiker att få presentera sitt parti från en scen som vi har. Och svara på frågor i heta stolen, säger Camilla Olsson-Ekström, en av de huvudansvariga för Salem i en trädgård.

Susanne Graham och Camilla Olsson

Susanne Graham till vänster och Camilla Olsson Ekström. ”Vi vill inte veta hur mycket tid vi har lagt ner på detta”, säger Camilla Olsson Ekström och skrattar. Foto: Andreas Ekström

Företagsmässan blev till Salem i en trädgård

Förra året var det enbart företagsmässa. Både Camilla Olsson-Ekström och Susanne Graham kände att de ville göra mer och att det kunde bli något större.

– Vi diskuterade vad som kunde göras och kom fram till att vi ville främja mötet mellan politiker och medborgare ännu mer. Att skapa en förståelse för en demokrati och att människor faktiskt arbetar på sin fritid som politiker. Det resulterade i Salem i en trädgård, säger Susanne Graham.

Jobbcoach på plats

Under söndagen är det traktens företagare som står i centrum tillsammans med arbetssökande och andra nyfikna medborgare.

– Det ska bli en möjlighet att nätverka. Vi kommer även ha jobbcoach Gerd Wallin på plats för att hjälpa till. Åter igen är det mötet som står i centrum men under söndagen mellan arbetssökande och företag, säger Susanne Graham.

 

ANNONS
Fakta

Tider för Salem i en trädgård

Lördag: 11:00–17:00

13:15: Prisutdelning Wilhelmina-bakelsen.

13:30– 15:00: Varje parti presenterar sig från scenen och heta stolen.

15:00–17:00: Fika med en politiker.

Söndag 11–17:00

Inga fasta tider.

Övriga händelser under helgen är Lilla K-rundan. Under helgen kan man titta på konstutställningar i Folkets Hus och i gårdsbutiken Crème de la crème

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.