ANNONS

Premiären av Enskedespelet framflyttad

Årets föreställning Alice i underlandet skulle ha haft premiär nu på lördag, den 21 maj. Men premiären är framflyttad till den 29 maj.

– Vi är fler på scen än någonsin. Vi är inte riktigt klara helt enkelt, och det kändes som det enda vettiga att göra för att det ska bli en riktigt bra föreställning, säger Kajs Nordin, producent.
ANNONS

Fem dagar kvar till premiären av ”Alice i underlandet” kommer meddelandet att den är framflyttad. Enskedespelet har valt att fortsätta repetitionerna en vecka till och flytta fram premiären till den 29 maj.

– Vi är 166 personer på scen, det är fler än någonsin. Det är ett 30-tal fler barn än förra gången och vi är inte riktigt klara helt enkelt. Då väljer vi at skjuta fram för att det ska bli en riktigt bra förställning, säger Kajsa Nordin, producent för Enskedespelet.

Årets spelperiod blir därmed kortare med färre föreställnignar än vanligt.

– Det här är en ovanlig situation, vi har aldrig flyttat fram premiären tidigare. Men vi kände att det var det enda vettiga att göra, inte minst för barnens skull. Vi vill att de ska känns sig trygga och klara.

Enskedespelet växer och blir mer och mer populärt för varje gång. 136 barn medverkar i årets föreställning ”Alice i underlandet”.

– Vi har sagt att alla som vill får vara med. Vi har 16 som spelar Alice, till exempel. Det sväller och vi får väl se om vi måste ha en gräns nästa gång, men vi vill helst inte det, säger Kajsa Nordin.

Enskedespelet är en folkfest i Enskede när det drar igång och tältet i Margaretaparken skapar bykänsla.

– Alla föräldrar måste vara med i en arbetsgrupp så de är här och snickrar och vaktar tältet på natten och hjälper till med kostymer. Det blir som torget mitt i byn, man kan gå hit och det alltid någon här, säger Kajsa Nordin.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.