ANNONS

Premiären som inte blir av – här är upplevelserna vi minns

Utebliven premiär i allsvenskan i fotboll
Inget Hammarby, Djurgården eller AIK i vår.
I helgen skulle den allsvenska premiären ha ägt rum, men den har skjutits upp på obestämd tid på grund av coronasmittan.
Kanske kan några vackra minnen lindra den värsta fotbollsabstinensen?
ANNONS

Förväntningarna, snacket, spekulationerna – allt det där skulle ha nått sin kulmen nu i helgen med den allsvenska premiären.

Vi vet alla varför den inte blir av.

Men minnena har vi, och kärleken till våra lag. Tre Mitt i-journalister, med varma känslor för var sitt Stockholmslag, delar med sig av sina bästa fotbollsupplevelser från allsvenskan:

Jens Kassnert, reporter och Hammarbysupporter

Jens Kassnert

Jens Kassnert, passionerad Bajensupporter.

Hemmapremiärerna: Man har väntat en hel vinter och äntligen är det dags. Södermalms gator och restauranger som fylls med tiotusentals grönvita supportrar en solig vårdag. Flaggor som vajar, pyroteknikrök ligger i luften och sången ekar. En marsch längs Götgatan och över Skanstullsbron tar vid. Alla förväntningar och nervositet inför en ny säsong kulminerar. Då är det oslagbart.

Jonas Berge, redigerare och Djurgårdssupporter

Jonas_Berge

Jonas Berge, firar fortfarande SM-guld.

Sista hemmamatchen förra året. Ett fullsatt Tele 2 helt i blåblått. Mål redan i tredje minuten. Lättnaden. 28 000 glada ansikten. Känslan av att ”nu tar vi guld”. Men allra bäst: Glädjen hos min 11-årige son på platsen bredvid. Att vara djurgårdare på en Södermalmsskola är inte alltid lätt, särskilt inte efter en lång rad derbynederlag. Nu var det nära. En match. Sedan skulle han – om allt gick som det skulle – kunna gå till skolan med huvudet högt. Som en vinnare.

ANNONS

Anders Göransson, reporter och AIK-supporter

anders göransson

Anders Göransson, stolt gnagare.

Ayorindes 3-3 mål som fullbordade derbyvändningen 2003. Mutumbas finter som fick DIF-backen Tauer att fejka skada och bli utbytt i 37:e. Seb Larssons frispark på tilläggstid mot MFF. Höjdpunkter varje gnagare minns och bär med sig. Men det är den allsvenska vardagen, snedsparkar, glidtacklingar, läktarnas gung och inför match-ölen med kompisarna man saknar allra mest. Allsvenskan – du fattas oss.

Vilket är ditt bästa minne från allsvenskan? Mejla din historia till anders.goransson@mitti.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.