ANNONS

Premiärrace för Linus Lundqvist i påsk

Linus Lundqvist är laddad inför racen på Oulton Park.
Linus Lundqvist är laddad inför racen på Oulton Park.
I påskhelgen debuterar den 19-årige Tyresöbon Linus Lundqvist i det brittiska Formel 3-mästerskapet.
Den första deltävlingen körs på Oulton Park utanför Liverpool.
ANNONS

Den 19-årige Tyresöbon Linus Lundqvist inleder idag torsdag med sitt engelska team Double R Racing kvalet till säsongens första deltävling i brittiska Formel 3-mästerskapet.

Banan är Oulton Park strax utanför Liverpool. Den är känd för sin snabba, kuperade layout, och bjuder ofta på racing hjul mot hjul.

– Det blir väldigt spännande att komma igång med säsongen, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande. Nu det blir allvar och vi får veta hur snabba vi egentligen är. Jag tycker ändå att vi har anledning att sikta högt, och mitt eget mål är att vara med och vinna race så fort som möjligt.

Totalt tre heat

Tre heat körs i varje deltävling i F3. I påsk blir det ett på lördag och två på måndag.

19 förare från 12 olika länder är anmälda till helgens sammandrabbningar.

Bäst i test

Linus Lundqvist har mycket goda chanser att både kvala in och sedan ta en topplacering. Han går in i premiären stärkt av ett mycket lovande sista försäsongstest på belgiska Spa-Francorchamps i förra veckan. Lundqvist tog då plats högst upp i resultatlistan, hela sex tiondelar före närmaste konkurrent.

Bara två svenskar – Gunnar Nilsson (1975) och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson (1980) – har genom åren lyckats ta hem den tunga brittiska F3-titeln. Andra mästare inkluderar namn som Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna och Mika Häkkinen.

ANNONS

2018 års upplaga avgörs över åtta deltävlingar och totalt 24 race, med final på klassiska Formel 1-banan Silverstone i oktober.