Presenten till pappa blev en miljonvinst

För en tid sedan besökte en flicka från Danderyd Coop Extra vid Enebyängens handelsplats. Där köpte hon två trisslotter i present till sin pappa som skulle fira en speciell dag – och en speciell dag blev det.

Pappan skrapade en ruta i taget och fick till sist upp tre rutor med summan 100 000 kronor. Han blev jätteglad liksom dottern. Sedan påminde dottern honom om att han skulle skrapa även den lilla rutan i lottens ena hörn.

– När han skrapat ytterligare en gång visade det sig att han vunnit tio gånger vinsten, alltså sammanlagt en miljon skattefria kronor, berättar Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.

Pappan blev jätteglad över att han vunnit så mycket pengar men kunde samtidigt inte tro att det var riktigt sant. Därför blev lotten liggande några dagar innan han ringde till Svenska spel.

Där fick han vinsten bekräftad.

– Pappan sa att han var både tagen, tacksam och jublande glad och att det här var en present han aldrig skulle glömma. Dottern skulle få något speciellt. En del av vinstpengarna skulle gå till en rejäl reskassa och resten planerade han att göra något extra med.

Pappan, som vill vara anonym, tog med sig vinstlotten till banken.

– Lotten är ju det enda beviset, som vilken bussbiljett som helst. Det blev kontroller mellan oss och banken innan vinsten kunde betalas ut, säger Pierre Jonsson.

Pappan sa att det här var en present han aldrig skulle glömma.pierre jonsson, svenska spel