MP presenterar budget med emojifylld film

Victoria Johansson Bernhard Huber, MP, Budgetfilm
Mp-kommunalråden Victoria Johansson och Bernhard Huber har flera förslag i paketet.
Miljöpartiet i Solna valde att presentera årets skuggbudget med en glättig video. "Vi ville testa ett nytt grepp", säger Victoria Johansson (Mp), vice gruppledare.

Miljöpartiet i Solna kände att de ville bort från de vanliga, torra budgetpresentationerna och beslutade sig då för att istället göra en så kallad unboxingvideo, där förslagen presenterades med animerade emojis och bilder.

– Det är svårt att veta hur många medborgare som faktiskt intresserar sig för budgetar. Det kan kännas lite torrt och komplicerat. Därför la vi upp en liten film på våra sociala medier istället, berättar Victoria Johansson.

Unboxing – ett youtubefenomen

Unboxingvideor är populära på youtube och vanligtvis visar de när personer packar upp en ny pryl, exempelvis en mobiltelefon, för första gången. Men i det här fallet är det politiska förslag som packas upp ur lådan.

Ett förslag som finns i lådan är att Mp vill satsa 50 miljoner kronor per år på att bygga ut cykelinfrastrukturen i kommunen. Andra förslag är ett nytt ridhus, en ny skridskobana och satsningar på det nya naturreservatet vid Råstasjön. Mp vill även höja skatten med 38 öre.