ANNONS

Pressbyrån rånad igen – mitt på dagen

Rånet skedde vid 14-tiden på torsdagen.
Butikschefen Alam Mulliqul börjar bli uppgiven kring alla rån.
De maskerade männen rusade in i Pressbyrån i Västerhaninge med ett misstänkt vapen – och rånade butiken på både kontanter och tobak. Rånet är bara ett av flera som drabbat butiken.
ANNONS

Vid 14-tiden på torsdagen stormade tre fyra maskerade personer in i Pressbyrån i Västerhaninge centrum med ett pistolliknande föremål.

– De slog sönder vår kassa och tog kontanterna och tobak från oss, säger butikschefen Alam Mulliqul.

Flera kunder och andra personer blev vittnen till rånet.

– Vi hoppas att vår övervakningskamera fångade dem helt och hållet, och att även kunder filmat något med sina mobiler, säger Alam Mulliqul.

Ni har ju tidigare krävt mer belysning utanför butiken och att fler poliser och väktare ska röra sig i Västerhaninge för att förhindra rånen – är det lösningen?

– Jag vet inte längre. Nu rånas vi mitt på ljusa dagen inför många vittnen. Rånarna bryr sig inte, de är desperata och aggressiva. Men självklart måste polisen försöka röra sig här mer.

Rånarna försvann i en bil i riktning mot Jordbro, och enligt kommunpolisen Lars Backelin så tror man att rånarna satt i den bil som krockade med en annan personbil på Gamla Nynäsvägen direkt efter rånet.

ANNONS

– Efter krocken ska de ha försvunnit från platsen och vi har i dagsläget inga spår av dem, säger Lars Backelin.

Hira Alam, anställd på Pressbyrån, säger att en kund hörde av sig efter rånet och sade att en bil utan registreringsskyltar parkerats vid  Jordbro gravfält senare på eftermiddagen och att flera personer sprungit från bilen.

Hira Alam hoppas att polisen kan gripa rånarna efter de tips som kommit.

Hira Alam hoppas att polisen kan gripa rånarna efter de tips som kommit.

– Jag såg själv bilen och rapporterade det till polisen vid 20.10 på kvällen. Jag hoppas det kan vara ett spår, säger Hira Alam.

Pressbyrån i Västerhaninge har varit en av Södertörns mest brottsutsatta kiosker de senaste åren. Polisen sätter dock inte in någon extra bevakning vid Västerhaninge centrum med anledning av rånet.