ANNONS

Prince hyllas med konsert i Årsta kyrka

Hyllningskonsert till Prince i Årsta kyrka.
Prince hyllas i en konsert i Årsta kyrka på lördag.
Prince hyllas i en konsert i Årsta kyrka på lördag.
Det kommer att bjudas på superhits så som Purple Rain, men också på mindre kända låter som bara de mest inbitna fansen har hört.
ANNONS

På lördag hålls det en hyllningskonsert till Prince i Årsta kyrka. Den framförs av kyrkomusikern David Åberg och en av församlingens körer samt ett band. 

– Det blir inte bara superhitsen, utan det ska bli roligt att också få göra sånger som många kanske inte har hört, förutom de inbitna fansen såklart. Vi försöker att göra konserten lite stillsammare, men det kommer att svänga också, säger David Åberg, som är initiativtagare och ett stort Princefan.

Konserten, som är gratis, är också en välgörenhetskonsert för klimatet. Tanken är att samla in pengar till bland annat Naturskyddsföreningen.

Plats för 250 besökare

Hyllningskonserten till Prince har framförts i Årsta en gång tidigare, då våren 2017 på årsdagen efter Prince död. Därefter har den hållits en gång i Skogås kyrka.

– Runt 250 besökare får plats i kyrkan på lördag, och vi hoppas så klart på fullsatt. De tidigare konserterna har varit roliga och populära, säger David Åberg.

Konserter hålls i Årsta kyrka på lördag, 18 januari, klockan 16.

Fotnot: Bilden på Prince är hämtad från https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prince_by_jimieye.jpg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.