ANNONS

”Det kom i princip ingen på visningarna”

Bostadspriserna faller i Stockholms innerstad
Martin Nilsland i Hornstull har svårt att få sålt sin lägenhet.
Martin Nilsland i Hornstull har svårt att få sålt sin lägenhet.
Martin Nilsland i Hornstull har svårt att få sålt sin lägenhet.
Allt fler i Stockholms innerstad får allt svårare att få sålt sin lägenhet. Uppemot var femte bostadsannons ute just nu har fått sänka priset.
Martin Nilsland i Hornstull gav upp att få sålt lägenheten efter ett enda, för lågt, bud.
ANNONS

Mitt i granskar i en serie artiklar den avstannande bostadsmarknaden i Stockholms innerstad. Bland annat har vi berättat att andelen bostadsannonser som tvingats sänka priset är uppe på nivåer som inte setts på många år.

En av de som märkt av den avstannade marknaden är Martin Nilsland som bor vid Hornstull.

Lågt intresse för visningar

För två år sedan köpte han sin tvåa på 37 kvadrat för 3 225 000 kronor. Efter sommaren försökte han sälja den för 3,7 miljoner eftersom han ska flytta till Malmö.

– Vi körde fast pris eftersom det varit lite skakigt på marknaden, men det kom i princip ingen på visningarna, säger Martin och fortsätter:

– Vi borde kanske lagt ut för ett lägre pris, men samtidigt hade jag hade lätt fått så mycket om jag hade sålt tre månader tidigare.

Fick lägre bud än för två år sedan

Efter att lägenheten legat ute i två-tre veckor togs den bort från Hemnet. Ett enda bud kom in – det var på 3,2 miljoner. Alltså lägre än det Martin betalade för två år sedan.

Är du stressad?

ANNONS

Nej, jag känner ingen stress och jag tror inte jag kommer göra någon jätteförlust. Det vore bara skönt att bli av med den, men det är inget jag kan göra åt saken.

Tror medias bild avskräcker

Martin tror att medierna har startat folks oro genom att skriva om prisfall på marknaden. Att det har gjort att många är rädda för att köpa bostad.

– Det är rätt konstigt för det är ju egentligen ingenting som har hänt på marknaden förutom de nya amorteringskraven nu.

Nu ska han hyra ut lägenheten i andra hand, men kommer nog att lägga ut den igen om ett tag och då sälja till högstbjudande. Och han tycker inte att det är konstigt att man förväntat sig att sälja med vinst, även om 3,2 miljoner kronor är väldigt mycket pengar.

– Det är bara ens förväntningar och verkligheten som inte går ihop. Egentligen är det ju inte rimligt att en sån liten tvåa kostar så mycket, men det är de spelreglerna vi har. Men jag tycker verkligen inte synd om mig själv.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.