Prins Daniel tillbaka i Botkyrka

Prins Daniel träffade Yilmaz Zengin och Imran Ahmad.
Prins Daniel träffade Yilmaz Zengin och Imran Ahmad.
Prins Daniel kom i torsdags till Fittja för att träffa entreprenören Imran Ahmad. Den nyblivne pappan besökte också Ungdomens hus och såg sig om i Fittja centrum.

– Det här är mitt första framträdande sedan Estelle föddes, säger prins Daniel till Lokaltidningen Mitt i.

Prinsen kom till Fittja för att träffa Imran Ahmad som är vd och delägare i bolaget Fihem, före detta Fittja drift och underhåll. Företaget förenar företagande med socialt ansvarstagande genom att få in långtidsarbetslösa unga invandrare på arbetsmarknaden.

– Vi har träffats några gånger förut. Det är jättekul, jag gillar entreprenörer som vågar och det gör verkligen de här killarna, säger prins Daniel.

Föreget grundades 2001 och Imran Ahmad har föreläst mycket om den lyckade affärsidén runt om i Sverige. Under Daniels besök i Fittja låg fokus på de kopplingar som företaget har med området.

– Vi skapar öppningar för människor som inte har de naturliga nätverken att gå vidare. Referenser är den svåra biten här ute‚ säger Imran Ahmad.

Många av dem som arbetar på Fihem går sedan vidare och börjar arbeta på andra företag.

– Att få se människor växa är det starka med entreprenörskap, säger prins Daniel.

Fihem arbetar med att skapa en ren och trygg förortsmiljö genom tjänster som fastighetsskötsel, städning, klottersanering och snöröjning. Imran Ahmad driver företaget tillsammans med Yilmaz Zengin, som också är föreståndade på Ungdomens hus där företaget hade sin bas i början.

– Det finns en nära koppling, många vi rekryterar är mellan 18 och 25 år, säger Yilmaz Zengin.

Prins Daniel besökte också Ungdomens hus och fick se mer av verksamheten där. Många Fittjabor passade på att hälsa och ta bilder på honom när han gick runt i Fittja.

– Det här är en bra förebild. Vår största utmaning i samhället är att sätta folk i arbete, säger prins Daniel.

Den träningsintresserade prinsen fick också se det kvinnogym som är Fittjaentreprenörernas nästa satsning och beräknas öppna om tre månader. Efter rundvandringen bjöds han på pakistansk lunch i Fihems lokaler på Krögarvägen.