ANNONS

De prisades under näringslivsgalan

Benny Gustavsson, vd Brantheim, fick pris som Årets företagare.
Benny Gustavsson, vd Brantheim, är Årets företagare.
Ett företag med anor. Ett nystartat. En butik med delikatesser. Under fredagens näringslivsdag prisades tre företag i Tyresö och ett stipendium delades ut.
ANNONS

Företaget Brantheims vd och ägare Benny Gustavsson utsågs i fredags till Årets företagare och fick pris under näringslivsgalan på Tyresö slott.

Brantheim grundades på 1940-talet och tillverkar detaljer i tunnplåt. ”Det är ett företag där det sjuder av aktivitet, med stora resurser och framåtanda som hela tiden försöker ligga i framkant i utvecklingen av en modern verkstad”, står det bland annat i motiveringen.

– Vill man var med och konkurrera måste man hänga med i utveckligen, säger Benny Gustavsson, i en kommentar på Tyresö kommuns hemsida.

Ett nytt företag prisades

Årets nyföretagare är Bo Danielsen bakom Ratus Human Resources AB. ”Med lång erfarenhet i branschen har årets nyföretagare vuxit snabbt med att erbjuda stöd och hjälp till verksamhetsutveckling för många av våra största företag i Sverige”, står det bland annat i motiveringen.

Bo Danielsen är Årets nyföretagare.

Bo Danielsen är Årets nyföretagare. Foto: Jenny Puronne

Röstades fram som årets butik

Delikatessboden prisades som Årets butik. Det är ett pris som röstas fram av Tyresöborna. Butiken kallas en ”fantastisk butik till glädje för oss alla i Tyresö” och prisas bland annat för att ”de med ett stort engagemang och kärlek till både kunder och mat, driver en butik med noga utvalda produkter.”

Delikatessboden är Årets butik

Delikatessboden är Årets butik. Foto: Jenny Puronne

Tyresö kommun och organisationen Företagarna står bakom näringslivsdagen vars syfte är att synliggöra och främja det lokala näringslivet.

Frixos delade ut stipendium

Företaget Fontanas grundare Frixos Papadopoulos delade ut sitt stipendium. Det gick i år till Stiftelsen Esters Entreprenörsprogram med motiveringen ”för sitt genuina engagemang för att stödja, utveckla och utbilda kvinnor med invandrarbakgrund som lever i utanförskap men som har drivkraften och passionen att förverkliga sin dröm om ett eget företag”.

Stiftelsen Esters Entreprenörsprogram.

Stiftelsen Esters Entreprenörsprogram fick årets stipendium från Frixos stiftelse.

ANNONS