ANNONS

Prima prisas för sina medmänskliga matlådor

Leif Andersson, Prima Singh och Lotta Fritz Gustafsson.
Leif Andersson, Prima Singh och Lotta Fritz Gustafsson.
Prima Singh är årets vänligaste Sundbybergsbo 2018.
ANNONS

Medlemmarna i Facebook-gruppen Vänliga Sundbyberg har för andra året i rad röstat fram Årets vänligaste Sundbybergare. Utmärkelsen gick i år till den 23-åriga studenten Prima Singh för hennes initiativ att ge matlådor till behövande.

– Jag kände mig tårögd när jag fick utmärkelsen. Det här betyder väldigt mycket och jag hade inte förväntat mig det. Är verkligen glad för att det uppmärksammas, för det här arbetet behövs, säger Prima Singh.

Tog emot utmärkelsen i lördags

Prima lagar maten själv och delar ut matlådorna varje söndag, ibland även vissa vardagar. Hon började för två-tre månader sedan och kommer att fortsätta så länge det finns ett behov, berättar hon.

– Det började med att jag såg på volontärhjälpen att det fanns många unga flyktingar från olika länder som inte har pengar. Jag kände då att jag måste göra något för dem. Sedan tänkte jag på pensionärer som har mindre i plånboken och meddelade i Vänliga Sundbyberg att de också har möjlighet att få matlådor, säger Prima Singh.

Vänliga Sundbybergs administratörer Leif Andersson och Lotta Fritz Gustafsson överlämnade utmärkelsen på Restaurang Fågelboet i lördags. Prima Singh mottog ett diplom och en blombukett från Snitz blommor – men fick också en prissumma på 3 900 kronor som Facebook-gruppens medlemmar samlat in.

Specialpris delades ut

Årets vänligaste Sundbybergare var inte den enda utmärkelsen som delades ut. Sundbybergsbon Barbro Grufman uppmärksammades även hon, för sina äventyrliga bedrifter i vattnet. Här kan du läsa om när Barbros dröm slog in – att simma över Kalmar sund.

Förra året gick utmärkelsen Årets vänligaste Sundbybergare till Denita Landegren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.