Prisbelönta smaker till Liljeholmskajen

Han fick nyligen pris för bästa indiska restaurang i Europa. Nu satsar Karim Rezaul ett nytt koncept vid Sjövikstorget.

Där kommer indisk mattradition möta high-tech.

Efter två Indian Garden-restauranger på Södermalm och snart en på Kungsholmen vänder Karim Rezaul blickarna mot söderort och Liljeholmen. Någon gång i mars–april öppnar hans fjärde indiska restaurang vid Sjöviks-torget.

– Det kommer att hända mycket i det området i framtiden. Jag tror det kommer att bli fler restauranger och mer hippt. Alla vill inte åka innanför tullarna, säger han.

Utöver söderortsborna tror han även att restaurangen, som kommer att ha en stor uteservering, kan locka mer långväga gäster.

– Bor man i Gustavsberg kan man ta sig hit med båt. Då slipper man dessutom biltrafiken.

Jämfört med de två restaurangerna på Södermalm kommer menyn att bestå av lite färre och lite finare maträtter. Vid bordet kommer man att kunna beställa mat och vin via en ipad. Man kommer också att kunna betala via surfplattan. Karim Rezaul betonar att det är upp till gästerna att bestämma om de vill använda sig av surfplattan.

– Det är en valmöjlighet. Vi kommer att ha full bemanning och det är inga robotar som serverar. Det kommer att vara samma känsla som på de andra restaurangerna.

För den som vill beställa hem mat kommer man att kunna göra det via en app.

Parallellt med planeringen av den nya restaurangen kammade Karim Rezaul nyligen hem priset för bästa indiska restaurang i Europa vid Asian Curry Awards i London.

– Det är tungt. Lite som att få Nobelpriset eller en Oscar.

Fakta

Fler nya tillskott

Sjövikstorget ligger vid Liljeholmskajen i stadsdelen Årstadal. Det invigdes juni 2009.

Flera nya restauranger har öppnat i närheten av Sjöviks-torget det senaste året. Blan dem finns Bankomat, Primo Ciao Ciao och Wicked. De två sistnämnda med uteservering.