Min lokala hjälte

Höjda priser och slopat Bålstatillägg

Huddinge station
De nya reglerna gäller från och med 9 januari.
Från och med i dag, 9 januari, höjs priserna för SL:s biljetter.
Dessutom slopas zongränsen mellan Bro och Bålsta och en del nya rabatter införs.

Från och med i dag gäller SL:s nya biljettpriser. Den som tidigare köpt månadskort för vuxna för 790 kronor kommer under 2017 få betala 830 kronor. En ökning med fem procent. För unga och pensionärer höjs priserna från 490 kronor till 550 kronor.

I samband med prishöjningen inför SL enhetstaxa. På en enkelbiljett kommer du alltså kunna åka hur långt du vill, utan att behöva ta hänsyn till vilka zoner du passerar på vägen.

Dessutom tas den separata avgiften för resor över länsgränsen till eller från Gnesta och Bålsta bort. Det innebär också att periodbiljetterna med Bålstatillägg tas bort. De som tidigare betalat 1160 kronor för resor till och från Bålsta ska nu betala 830 kronor i månaden.

Det här gäller från och med 9 januari 2017:

  • Höjda biljettpriser. 30 dagars-biljetter kostar 830 kronor för vuxna, 550 kronor för pensionär, studenter och ungdomar.
  • Zongränserna försvinner och enkelbiljetterna blir giltiga för ett obegränsat resande inom 75 minuter.
  • Vuxna studenter får rabatt på nästan alla SL:s biljetter.
  • Begreppen helt och reducerat pris byts ut mot priskategorierna vuxen respektive det rabatterade priset för pensionärer, studenter och ungdomar.
  • Den separata avgiften för resor över länsgränsen till eller från Gnesta eller Bålsta försvinner samt periodbiljetterna med Bålstatillägg tas bort.
  • Periodbiljetterna för lokala resor i Norrtälje och Södertälje tas bort.

Läs mer om de nya reglerna här.