ANNONS

Nu stiger priserna på bostadsrätter i Värmdö

Bostäder Porslinskvarteren i Gustavsberg.
De senaste åren har bostadsrätter byggts i Porslinskvarteren. Nu stiger priserna något.
Den negativa trend som rådit på Värmdös bostadsmarknad ser ut att vara bruten. Åtminstone för bostadsrättsägarna. På villamarknaden råder stiltje.
– Villamarknaden kan karaktäriseras som lugn, säger Per-Arne Sandegren.
ANNONS

Det senaste året har prisutvecklingen på bostadsrätter i Värmdö minskat med 10,2 procent. Men de senaste tre månaderna visar uppgång på 2,7 procent.

Nybyggen på Värmdö.

Priset på bostadsrätter ökade under augusti månad med 1 procent i länet. Det bryter den negativa trend som har varit i stockholmsområdet.

– Marknaden visar genomgående positiva signaler och följer ett mönster vi tidigare sett i Stor-Malmö och Stor-Göteborg, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik. 

Villaägarna förlorarna på marknaden

Men medan den som sitter på en bostadsrätt ser en blygsam prisuppgång så är villaägarna generellt sett de fortsatta förlorarna på bostadsmarknaden.

Trots fler positiva signaler är årstakten fortsatt genomgående på minus

Det senaste året visar Värmdös villamarknad ett prisfall på minus 7,5 procent. Trots en uppgång på 1,8 procent på tre månader talas det om en stillastående villamarknad enligt experten.

– Villamarknaden kan karaktäriseras som lugn de senaste månaderna. Trots fler positiva signaler är årstakten fortsatt genomgående på minus, avslutar Per-Arne Sandegren. 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.