ANNONS

Kraftigt prisfall på bostäder i Sollentuna

bostadspriser
Bopriserna har fallit i Sollentuna, både på bostadsrätter och på villor.
Bostadsrättspriserna har fallit med 5,9 procent i Sollentuna de tre senaste månaderna, ett klart större tapp än i länet som helhet.
Även villapriserna har sjunkit – 3,4 procent i Stockholms län och 2,0 procent i Sollentuna.
ANNONS

– Generellt sett kan man säga att prisutvecklingen i länet är lite sämre i jämförelse med centralkommunen Stockholm. Men det är inga dramatiska skillnader, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik som i dag presenterar bostadsprisernas utveckling den senaste tiden.

När det gäller bostadsrätter har priserna i Sollentuna sjunkit med 5,9 procent (till 37 745 kronor per kvadratmeter i snitt) de senaste tre månaderna och med 7,5 procent det senaste året, att jämföra med hela länets siffror på 2,8 respektive 0,8 procent.

Endast fyra kommuner i länet – Huddinge, Botkyrka, Salem och Österåker – har haft en sämre prisutveckling än Sollentuna under det senaste kvartalet.

Sollentunas villapriser ner 8,2 procent på ett år

Villapriserna i Sollentuna ligger på 46 676 per kvadratmeter i snitt, men även de är på väg nedåt då de har sjunkit med 2,0 procent det senaste kvartalet och med hela 8,2 procent det senaste året.

Motsvarande siffror för hela länet är 3,4 respektive 3,7 procent och under den senaste tolvmånadersperioden är det endast två Stockholmskommuner (Nacka med 9,0 och Vallentuna med 13,8) som har haft en sämre prisutveckling på villor än Sollentuna.

”Marknaden är stabil”

Per-Arne Sandgren förutspår inga större förändringar av bopriserna den närmaste tiden.

– Vi har en marknad som går ganska mycket i sidled just nu. Det finns inga faktorer som talar för att vi har en vårrusch med en kraftig uppgång att vänta. Jag skulle säga att marknaden är stabil, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.