ANNONS

Prislappen på Hallonbergen centrum: 341 miljoner

Värt 341 miljoner.
Värt 341 miljoner.
Som Mitt i har berättat vill det politiska styret sälja av både mark och fastigheter i kommunen. I ett nytt utskick presenteras både vilka hus det gäller och marknadsvärden.
ANNONS

Hallonbergen centrum har enligt presentationen ett marknadsvärde på 341 miljoner kronor. Rissne centrum är värt 52 miljoner och de tre skolbyggnaderna i Rissne – en förskola, en del av Grönkullaskolan samt huset där folkhögskolan huseras – är värda mellan 14 och 29 miljoner.

Oppositionen är kritisk till en omfattande försäljning.

– Det politiska styret har sagt att de vill sälja kommersiella fastigheter. Men det saknas motiv för att sälja skolor och välfärd, säger oppositionsrådet Peter Schilling (S).

Han drar i tyglarna och efterlyser konsekvensanalyser av försäljningar av utpekade fastigheter och mark. Peter Schilling tvivlar också på att de angivna värdena kommer att överensstämma med pris vid en försäljning. Kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M) vill att staden ska kunna påverka utvecklingen även efter att mark och hus säljs, som en garanti för att det ska finnas tillräckligt många skolor och bibliotek exempelvis.

Sådana brasklappar som begränsar köparens handlingsfrihet tror Schilling kan påverka priset.

– Om kommunen ska ha rådighet kan värdet bli lägre, säger Peter Schilling.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.