Prislappen för polishuset stiger

I Juni berättade Mitt i att polishuset blir dubbelt så dyrt. Ikväll klubbas beslutet i KF.
I Juni berättade Mitt i att polishuset blir dubbelt så dyrt. Ikväll klubbas beslutet i KF.
Mitt i avslöjade i juni att polishuset i Rinkeby blir dubbelt så dyrt än tidigare beräknat.
–  Det blev dyrare, men det är ett komplext bygge som också är säkerhetsklassat, sa Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder, till Mitt i.
I kväll klubbas beslutet i kommunfullmäktige.

Mitt i kunde i juni avslöja att polisstationen i Rinkeby kommer att bli dubbelt så dyrt än tidigare beräknat. Mitt i var först att berätta att NCC är byggherre för projektet och notan landar på hundratals miljoner extra.

Prislappen för att bygga om bostäderna på Rinkeby allé till ett polishus beräknade fastighetsägaren Familjebostäder tidigare till 380 miljoner inklusive garage, enligt genomförandebeslutet från förra året.

I juni berättade Mitt i att prislappen för att bygga polisstationen blir 747 miljoner kronor. Det är dubbelt så dyrt som man tidigare räknat med.

– Det blev en ökad investeringskostnad för oss. Vi har haft en upphandling och det här är marknadens pris. Det är ett komplext bygge och gamla lokaler som ska bli moderna och säkerhetsklassade. Men vi är glada att gå vidare i processen och vi är ett steg på vägen till ett polishus, sa Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder, till Mitt i, i juni.

Hyreskostnaden kommer att ligga på minst 27 miljoner kronor per år, enligt uppgifter från polisens lokalförsörjningsavdelning.

Under måndagskvällen klubbas den nya budgeten för polishuset i kommunfullmäktige.

De borgerliga borgarråden skriver i ett särskilt uttalande att de är kritiska till att projektet blivit så mycket dyrare. De vill därför att man noga följa upp bygget och ser till att tidsplanen och budgeten hålls.