Privatperson röjde sly – polisanmäls

Någon som tycks ha önskat bättre sjöutsikt klippte ner slybuskarna nedanför Sjöbjörnsvägen i Gröndal.

– Vi kommer att polisanmäla händelsen, säger Peter Mellin, parkingenjör i stadsdelen.

Det var en kvinna som gjorde upptäckten när hon förra helgen promenerade på båtbryggan nedanför vändplatsen på Eldarvägen och stjärnhusen i Gröndal. Vid trappan upp mot Eldarvägen stod en man med en sekatör och klippte av de slyliknande buskarna.

Kvinnan trodde först att mannen skulle ta påskris, men så var det inte. När hon gick förbi dagen efter var hela släntens buskar avklippta rakt av, en meter upp.

”Oerhört fult gjort”, tyckte kvinnan som även noterade att hela vattenbrynet var fullt av kvistar och grenar. I ett brev till Lokaltidningen Mitt i skriver hon: ”Att rensa sly på ett uruselt oproffsigt sätt på allmän mark är en grej, det är ju inget ädelt trä. Men att inte ens ta hand om avfallet, riset, är så fruktansvärt fräckt!”.

– Nej, så här får man inte göra, bekräftar Peter Mellin, parkingenjör vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning och tillägger att händelsen kommer att polisanmälas.

Det är stadsdelen som ansvarar för att promenadstråket hålls öppet.

– Det här är naturmark och har inte samma skötsel som andra områden. Men det kanske behövde gallras och så var det en som tog saken i egna händer.

Hade ni låtit det växa igen för mycket?

– Vi var ute för några veckor sedan och kollade, men då bedömde vi det inte som akut. Men om folk hade ringt och tyckt att slyet var ett problem hade vi säkert åtgärdat det, säger Peter Mellin.

Stadsdelen kommer nu att fixa till buskagen så att det ser bättre ut. De avklippta kvistarna vid strandkanten har hunnit driva i väg.