ANNONS

Så är läget i kollektivtrafiken i Stockholm

Problem för bussar, Roslagsbanan och pendeltågen.
Problem för bussar, Roslagsbanan och pendeltågen.
Inga tåg rullar på Roslagsbanan, oregelbunden trafik på de flesta busslinjer och inställda avgångar på pendeltågen. Det råder stora problem för Stockholms morgonpendlare.
ANNONS

Veckan har börjat sådär för SL. Stora problem med framkomlighet och växelfel tillsammans med väderläget har gjort att många resenärer fått det svårt att ta sig till jobbet.

– Det är mycket oregelbunden trafik, det är halt på vägarna och växelfel har ställt till det. Jag har dessutom fått in rapporter om att det är mycket bilar ute vilket innebär att bussarna har svårt att ta sig fram, säger Henrik Palmér på SL:s presstjänst.

Så här är läget just nu i Stockholms kollektivtrafik (11:20):

Roslagsbanan: 

Det är helt stopp på Roslagsbanans samtliga linjer. Ersättningsbussar ska sättas in, i övrigt hänvisas man till den vanliga busstrafiken. SL misstänker att ett växelfel på Östra station kan ligga bakom stoppet. Man har ingen prognos för när det kan börja rulla igen. En buss pendlar mellan Lindholmen – Kårsta. En buss pendlar mellan Lindholmen – Danderyd sjukhus. En buss pendlar mellan Österskär – Danderyd sjukhus.

Fyra bussar pendlar mellan Österskär och Danderyd sjukhus . Två bussar kör mellan Näsbypark och Stockholm Östra.

Pendeltågen: 

På pendeltågen förekommer det också inställda avgångar på samtliga linjer. Vädret och personalbrist ställer till det.

–  Vi har en del personalbrist just på pendeltåget. Folk har slagit i övertidstaket efter helgen och personal har också svårt att komma till jobbet. De bor inte i baracker bredvid depåerna utan hemma, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

ANNONS

Ett växelfel i Upplands Väsby innebär förseningar och inställda avgångar mot Märsta/Uppsala och Södertälje centrum. Pendeltåg från Uppsala mot Södertälje Centrum stannar inte heller i Upplands Väsby..

Saltsjöbanan: 

Förseningar på som mest cirka 15 min på grund av ett tidigare växelfel i Saltsjö-Järla.

Bussar: 

Det är oregelbunden trafik på väldigt många busslinjer i länet. Här har SL flaggat för oregelbunden trafik: Haninge, Huddinge, Botkyrka, Innerstan, Lidingö, Nacka, Värmdö, Tyresö.

Situationen uppdateras hela tiden och SL hänvisar till sl.se eller MyHeadsapp.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.