ANNONS

Pendeltågen igång – så här tar du dig hem

Illustrationsbild.
Illustrationsbild.
Det var stora pendeltågsproblem på morgonen söder om Stockholm city. Innan lunch rullade pendeltågen åter på samtliga sträckor. Men tågen söderut "hoppar över" vissa stationer.
ANNONS

Vid 11.50-tiden rapporterar SR:s trafikredaktion på Twitter att pendeltågen nu är igång på hela sträckorna, men att tågen ut mot Södertälje inte stannar i Årstaberg, Stuvsta och Huddinge.

Och tågen ut mot Västerhaninge och Nynäshamn stannar inte i Årstaberg.

– Resenärer kan göra tågbyte i Älvsjö om man ska till Årstaberg, eller byta i Flemingsberg om man ska till Stuvsta och Huddinge. Men det är ju fortsatta förseningar och det kan bli trångt ombord, säger Alexander Krajisnik på SL:s presstjänst vid 13.30-tiden.

Alexander Krajisnik uppmanar resenärer att hålla koll i reseappen och SL.se. Först vid 17-tiden kan kollektivtrafiken vara tillbaka till det normala.

– Trafikverket har en prognos om att man hoppas vara klara till 17.00 med sitt arbete.

Mot Stockholm stannar dock tågen vid alla stationer.

Det var innan klockan 8 på måndagsmorgonen som ett tåg rev ned en kontaktledning i höjd med Stuvsta, enligt SL. Det orsakade stora problemen på pendeltågets Södertäljegren.

– Det rör sig om omfattande fel. En kontaktledning är nedriven i Stuvsta och vid Årstaberg har vi ett elfel, sade Johan Nordgren på SL:s pressjour då.

Läsare till Mitt i som bevittnade hur tåget rev ned ledningen, säger att det skedde vid 7-tiden.

ANNONS

Tågen söderifrån på Södertäljegrenen behövde alltså vända i Flemingsberg.

– I det första fallet är det folk som kommer på pendeltåget från Södertäljegrenen som måste vända i Flemingsberg. Vi har beställt extrabussar från Flemingsberg, som går via Huddinge, Stuvsta, Älvsjö, till Telefonplan där man får byta till röda linjen, sade Johan Nordgren tidigare på måndagsmorgonen.

Om det andra felet, sade han:

– I andra fallet är det folk som kommer från Nynäshamn som måste vända i Älvsjö. Vi hänvisar dem att byta i Farsta Strand och där ta tunnelbanans gröna linje in mot stan.