Stora problem med hissen på Skarpnäcks vårdcentral

Av och till i flera månaders tid har inte hissen fungerat.
Av och till i flera månaders tid har inte hissen fungerat.
Hissen till vårdcentralen i Skarpnäck fungerar inte som den ska. Störningarna har pågått länge.
– Det är ett jätteproblem, säger Lena Saglind som jobbar på vårdcentralen.

Vårdcentralen i Skarpnäck har i månaders tid haft problem med sin hiss. Vårdcentralen ligger på andra våningen i huset på Skarpnäcks torg – och vissa patienter behöver hiss för att ta sig upp till vårdcentralen.

Får inte veta när hissen är lagad

– Vi pratar om det här varje vecka, det är ett jätteproblem, säger Lena Saglind som är undersköterska och sitter i receptionen på vårdcentralen.

Hon berättar att de har fått felanmäla hissen flera gånger, men att de aldrig får veta när hissen åter fungerar som den ska.

– Det kan vara att dörren inte slår igen, eller att hissen inte rör sig när man väl tryckt på knappen.

Vårdcentralen ligger i en lokal som hyrs ut av Stockholmshem. Det kommunala fastighetsbolaget känner till hissproblemen vid vårdcentralen, men tonar ner dem.

Hissarna kontrolleras med jämna mellanrum

– Vi har några hisstopp registrerade på den här hissen och dessa har hanterats. Problemet med att hissens dörrar inte slog igen ordentligt är avhjälpt sedan kabeln till fotocellerna bytts ut i hissen, skriver Hanna Grön, kommunikatör på Stockholmshem, i ett mejl till Mitt i .

Fotocellerna sitter på hissdörren och hindrar åkande från att bli klämda när dörren stängs.

– För oss är det viktigt att våra hissar håller en bra funktion och vi kontrollerar alla våra hissar med jämna mellanrum, säger Hanna Grön.