ANNONS

Proffs ritar skejtpark

Andreas Lindqvist visar upp ett trix. Han tycker det är helt rätt av Nacka att satsa på en cykelpark i Myrsjö.
Andreas Lindqvist visar upp ett trix. Han tycker det är helt rätt av Nacka att satsa på en cykelpark i Myrsjö.
Nacka kommun ska bygga en skejtpark i Myrsjö med fokus på BMX och cykel.

Till sin hjälp tar de cykelprofilen Andreas Lindqvist.
ANNONS

Nacka kommun vill bygga en ny betongpark vid Myrsjö IP. Fokus ska ligga på cykel, men det ska också gå att skejta, åka inlines eller dra några vändor på kickbike i parken.

För att få lite stil på parken så har kommunen tagit in experthjälp. Andreas Lindqvist tillhör Sveriges elit i grenen Flatline, som går ut på att göra olika tricks med cykeln på platt mark.

– Jag provade hockey och fotboll som alla andra men fastnade inte. Cykel var så mycket friare. Man kunde träna när man ville och det var ingen som stod bredvid och skrek.

Andreas Lindqvist äger en cykelpark i Huddinge. Den har nästan 15 000 medlemmar. Han tror att en cykelpark i Nacka ligger rätt i tiden.

– Många ungdomar håller på med det här. Det har inte kommunerna fattat. Det är ett stort mörkertal eftersom ungdomarna inte passar in i det vanliga föreningslivet. Man måste satsa på spontan- idrotten, säger han.

Innan han börjar skissa på Myrsjös nya park samlar han in synpunkter från ungdomarna.

På skrivbordet ligger en hög med deras ritningar.

– Jag tror det kommer att komma folk från hela Sverige till Nacka. Det här ska bli något som kidsen verkligen vill ha och som samtidigt håller hög internationell klass så att tävlingar kan anordnas, säger Andreas Lindqvist.

ANNONS